Bosnimf op de koersfiets

11 maart 2020 07:41

Wanneer mijn hoofd de leiding neemt draait hetgeen ik doe in de soep. Gisteren nog maar eens ervaren, tijdens mijn fietsrit langs de Schelde, van Oudenaarde tot in Spiere. De meest waanzinnige, zinloze, mezelf afbrekende dialogen waaiden door mijn hoofd terwijl ik verwoed op de trappers duwde, een barre zijwind trotseerde en waarbij ik me, met iedere trap steeds dieper de grond inboorde. Na 50 km had ik dit afmattende spelletje van mijn mind door en besloot ik huiswaarts te keren. Ik was het beu en mijn humeur daalde onder het vriespunt, tot de zon kwam piepen en me uitnodigde… om niet huiswaarts te keren. Ik fietste op  dat moment aan de kant van de Schelde waar de heuvelrug van het Kluisbos rechts van me lag. Zonder erover na te denken sloeg ik rechtsaf, de bevrijding van mijn gedachten tegemoet, maar dat wist ik toen nog niet. Een hellend straatje... Verder lezen


Geschreven door Homo Crullensis Naturalis