In beweging

1.

Met zachte kracht

Deze reeks is een combinatie van ontspannende en soepelmakende yoga-houdingen met de kracht van spierversterkende buik- en rugoefeningen: versterk je core power om met kracht in je leven te staan. De oefeningen zijn minder zwaar en intens dan bij de menopauze core, de zachtheid van de yoga poses brengt meer relaxatie.

2.

Puur yoga

Voor wie de geest tot rust wil brengen…
Voor wie verstilling zoekt…
Voor wie traagheid wil toelaten en (her)ontdekken in zijn leven…

Ademhalingsoefeningen kalmeren de geest, stretch en balansoefeningen brengen de aandacht in het hier en nu. We groeien in het mediteren, en doorheen de lessen neem ik jullie mee door de oude filosofie van de yoga.

Ik breng alle materiaal zoals blokjes en softballen mee. Deelnemers zorgen voor een matje.

3.

Menopauze core

Versterk je botten en je spieren met rug- en buikspieroefeningen alsook met oefeningen die de kracht verhogen in armen en benen. Evenwicht en coördinatie worden getraind. Deze spierversterkende oefeningen zijn belangrijk in de menopauze omdat de beschermende invloed van hormonen wegvalt en hierdoor de botdichtheid afneemt, met verhoogde kans op osteoporose. Door impact uit te oefenen op de botten kan je dit proces van botafbraak remmen. De oefeningen worden aangeboden op 3 niveau’s, dus je kiest zelf hoe zwaar je de oefening maakt. Naast een gezamelijke warming-up is er een fitheids circuittraining op muziek. Iedere deelnemer krijgt een bundel oefeningen mee om thuis zelf aan de slag te gaan.

Ik breng alle materiaal zoals gewichten, elastieken, bossu bal… mee.

4.

Start met bewegen in 12 weken!

Voor absolute beginners in bewegen en voor mensen die hun zittend leven willen doorbreken en meer beweging in hun leven willen brengen!

Wandelen, yoga en krachttraining komen aan bod: opbouwend, volgens jouw tempo! Iedereen is welkom en iedereen kan wandelen! Inhoud van de 12 weken: het leren werken met een stappenteller, afname van een wandelfitheidstest, starten met wandelen in groep, yoga en krachtoefeningen buiten, gezondheidsrally en quiz, duiding over het belang van bewegen en de bewegingsdriehoek.

Iedereen krijgt een  stappenteller en een bundel met info en oefeningen mee naar huis.

Praktische informatie

Prijs

Op aanvraag en in overleg. Afhankelijk van het aantal lessen, groepsgrootte en locatie.

Duur

Op aanvraag

Locatie

Op aanvraag

Scroll To Top