Workshops

1.

Wervelkolom als steunpilaar

De wervelkolom als steunpilaar en drager van het leven! Wist je dat onze botten broos worden en onze spieren verschrompelen bij gebrek aan beweging? Wist je dat de tussenwervelschijven uitdrogen bij onvoldoende belasting? Wist je dat onze wervelkolom de verbinding vormt tussen de hemel (hoofd) en de aarde (heiligbeen) en zo zorgt voor stabiliteit en evenwicht? Dit en nog veel andere datjes kom je te weten in deze lezing. Ook is er aandacht voor enkele oefeningen die de ruggengraat soepel houden!

2.

Massages

Schenk elkaar de weldaad van een massage: voeten, hoofd en schouders, rug. We leren de massages aan door ze te geven aan elkaar. Ook zelfmassage komt aan bod. Een reeks van 6 lessen, met voldoende tijd voor oefenen en herhaling!

3.

Bekkenbodem

Train je bekkenbodem en blijf baas over je blaas. Het trainen van de bekkenbodem voorkomt urineverlies en verzakkingen van de blaas, baarmoeder en darmen. Wat kom je te weten in deze workshop?

  • Inzicht in de ligging en de werking van de bekkenbodemspieren en blaas
  • Bekkenbodemoefeningen

De hoofdbrok van deze workshop zijn de oefeningen om de bekkenbodem te trainen: het starten met oefenen kan op iedere moment, overal en is steeds zinvol!

4.

Intuïtief vilten

Water en zeep brengen wol in beweging en er ontstaat vilt. Bij het intuïtief vilten is het viltproces belangrijker dan het beoogde resultaat. We bewegen de wol met onze handen en laten ons leiden door onze innerlijke, intuïtieve wereld. Deze workshop brengt beweging als je het gevoel hebt “vast” te zitten in je wereld! Vilten in groep schept vreugde, verbondenheid en wakkert de creativiteit aan!

5.

Versterk je corepower

Core stability training voor vrouwen van alle leeftijden!

Versterk je kernspieren (buik- en rugspieren) en streef naar balans in je lichaam. Hierdoor voorkom je blessures en lage rugpijn. Door het uitoefenen van impact op je botten wordt de botafbraak geremd en verminder je de kans op osteoporose op latere leeftijd als vrouw!

De oefeningen worden aangeboden op 3 niveau’s, je kiest zelf je niveau en past zo de oefening aan op jouw maat!  De opwarming en de circuittraining gebeuren op muziek. De deelnemers brengen een matje, handdoek en water mee. Ik zorg voor het overige materiaal zoals gewichten, elastieken, ballen…

6.

Relax yoga

Bewegen met volle aandacht! Een yoga reeks met focus op het hier en nu, meer zijn i.p.v. doen. Bijzonder relaxerend en ideaal voor het slapen gaan! 

Praktische informatie

Prijs

Op aanvraag
excl. verplaatsingskosten (€ 0,36/km)

Duur

2 uur

Locatie

Afhankelijk per workshop

Interesse in een workshop?

Vraag meer info of schrijf je in

Scroll To Top